Sophie Kroon – Sophie Kroon Fotografie

Mijn allergrootste passie is dan ook het fotograferen van mensen. Ik werk als zelfstandig ondernemer onder de naam Sophie Kroon Fotografie.

Sophie Kroon – Sophie Kroon Fotografie"Particulieren kunnen mij inhuren voor het vastleggen van hun mooiste momenten."
Editie:17
Bedrijf:Sophie Kroon Fotografie
Hogeschool:NHL Stenden

Hi! Mijn naam is Sophie Kroon, ik ben 21 jaar en studeer Communicatie aan NHL Stenden te Leeuwarden. En dat ik Communicatie studeer is niet geheel toevallig, want alles wat met beeldende communicatie te maken heeft, vind ik onwijs interessant.

Mijn allergrootste passie is dan ook het fotograferen van mensen. Ik werk als zelfstandig ondernemer onder de naam Sophie Kroon Fotografie. Particulieren kunnen mij inhuren voor het vastleggen van hun mooiste momenten. Zwangerschapsshoots, newbornshoots en familie- en gezinsportretten; ik doe het met veel liefde en plezier. Sinds kort heb ik er ook een eigen fotostudio bij waar ik mensen ontvang die ik met hun dierbaren mag fotograferen.

Hoe ik ooit begonnen ben met fotografie? Je zou kunnen zeggen dat ik het vanuit huis heb meegekregen. Mijn moeder is namelijk ook fotograaf en vroeger ging ik vaak met haar mee als zij een fotosessie had. Ik assisteerde haar door de cameratas bij me te houden en te helpen waar nodig. Maar wat ik vooral deed was observeren. Kijken hoe mijn moeder met de mensen omging en hoe ze de geportretteerden op hun gemak stelden. Kijken en luisteren naar hoe je in een korte tijd het vertrouwen krijgt van zowel de volwassenen als de kinderen tijdens de sessie. Want ook dat is fotografie. Het is zoveel meer dan ‘alleen op een knopje drukken’. Zo zei mijn oude stagebegeleider (Fotografie Wiersma) altijd tegen mij: ‘fotografie is 80% omgang met mensen en 20% het maken van de foto’.

Wat ik verwacht van deze minor? Dat ik ga ontdekken waar mijn kansen liggen als zelfstandig fotograaf en hoe ik mij kan ontwikkelen tot een ondernemer die precies weet waar de doelgroep zich bevindt en hoe hierop ingespeeld kan worden. Ik heb onwijs veel zin om aan deze minor te starten en hoop er alles uit te kunnen halen wat erin zit.