Stijn Rolink – Studio Skart

Stijn Rolink – Studio Skart"Creatief met een marketing achtergrond"
Editie:15
Bedrijf:Studio Skart
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen

Ik ben Stijn Rolink, 23 jaar oud en woon in Erica. Ik studeer aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hier doe ik de opleiding Ondernemen & Retail management waar ik bijna mee klaar ben. Ik heb altijd de droom gehad om later ondernemer te worden. Op mijn 17de heb ik samen met mijn broertje een horloge webshop gestart met eigen horloges. Hier leerde ik gelijk al veel over ondernemen. Ook al was mijn eerste bedrijf niet gelijk een doorslaand succes, ik wist wel gelijk dat ondernemen mijn roeping is.

Drie jaar geleden heb ik met een goede vriend www.studioskart.nl opgericht. Het doel was om het mkb te helpen met hun uitingen op zo’n creatief mogelijke manier. We helpen bedrijven vooral met websites en grafische producten. In 3 jaar hebben wij een redelijk vaste klantenkring opgebouwd en elke maand komen er nieuwe aanvragen binnen. Vorig jaar is mijn partner gestopt en nu run ik Studio Skart zelf. Dit was aan het begin lastig aangezien er kennis en kunde verdween. Dit heb ik zelf een deel kunnen opvangen en een deel heb ik uitbesteed aan betrouwbare freelancers.

Ik heb voor de Noorderlingen gekozen omdat ik weet hoeveel het kan helpen als je mensen hebt om mee te sparren. Ik denk daarnaast dat het enorm inspirerend is om in een klas te zitten met enthousiaste mensen die ook hun eigen onderneming aan het uitbouwen zijn. Ik wil graag meer de adviserende kant op en denk dat daar heel veel kansen liggen. Aankomend halfjaar wil ik dan ook onderzoeken of deze aannames kloppen. Wanneer dit zo is wil ik me focussen op herpositioneren van mijn eigen bedrijf.