Wobbe Boonstra – Buurthelden

Wobbe Boonstra – Buurthelden"Het doel van Buurthelden is een platform op te zetten om ouderen in de buurt te helpen makkelijker te maken"
Editie:15
Bedrijf:WB Boonstra
Hogeschool:NHL Stenden
Functie:Oprichter

Buurthelden.com

Buurthelden is een nieuw platform uit Groningen. De doelstelling van het platform is om het makkelijk te maken om ouderen in de buurt te helpen. Veel mensen geven aan graag te willen helpen. In de praktijk ligt de drempel nog te hoog om deze stap te zetten.  Ik wil door middel van een toegankelijke app deze drempel aanzienlijk verlagen. Via het platform kun je direct zien waar en wanneer je iets kan betekenen voor de ouderen in je buurt. Als Buurtheld krijg je een beloning voor je inzet op het platform. Denk hierbij aan een abonnement op de sportschool of een swapfiets.

Mantelzorgers kunnen een abonnement voor hun vader of moeder aanmelden en de tijden aangeven dat er extra begeleiding nodig is. Voordat de Buurthelden begeleiding kunnen moeten ze eerst kennis maken, dit proces wordt overzien door een Lokale Coördinator om te zorgen dat er een juiste match is. De dienst is een aanvulling op bv. thuiszorg. Buurthelden verlenen geen zorg, maar kunnen wel aandacht en gezelligheid geven.

Wobbe Boonstra

Ik ben Wobbe Boonsta en ben 53 jaar en heb HBO Verpleegkunde gestudeerd.  Op dit moment doe ik de studie Bedrijfskunde Deeltijd. Ik ben een ondernemer met een sterk doorzettingsvermogen

Ervaring: Oprichter en bestuurder van Thuiszorg Dichtbij, nu een miljoenenbedrijf. Verantwoordelijk voor cruciale succesfactoren zoals de contractering met de eerste zorgverzekeraar en het ontwikkelen van het zorgstarter concept, dat resulteerde in een voorsprong op concurrenten.

Kwaliteiten: Ik ben in staat om innovatieve ideeën te verkopen. Dit resulteerde in de eerste prijs van het Startup Weekend Groningen met een eerste versie van het Buurthelden concept. Andere kwaliteiten zijn het ontwikkelen van nieuwe concepten en het bij elkaar brengen van de juiste mensen.

Drive: Mensen meer betrokken maken bij hun wijk en de maatschappij om hun heen. Dit wil ik bereiken.