Wouter van der Graaf – Van der Graaf installatieservice en onderhoud B.V.

Wouter van der Graaf – Van der Graaf installatieservice en onderhoud B.V."Smarthome Living is in mijn ogen de toekomst van de installatietechniek en is over 5 jaar een standaard in elke nieuwbouw woning"
Editie:13
Bedrijf:Van der Graaf installatieservice en onderhoud B.V.
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen

Ik ben Wouter van der Graaf, vierdejaars Technische Bedrijfskunde student aan de Hanzehogeschool te Groningen. Naast mijn school werkte ik bij Van der Graaf installatieservice en onderhoud B.V. als administratief medewerker en begeleidde ik een aantal projecten. Omdat de installatietechniek niet mijn vakgebied is, is het niet iets wat ik zelf ook zou willen doen. Wel ben ik zeer geïnteresseerd in de techniek en dan met name in de automatisering van bijvoorbeeld gebouwen. Zodoende ben ik mij gaan verdiepen in domotica-systemen. Domotica is de technische benaming voor Smarthome Living. Smarthome Living is in mijn ogen de toekomst van de installatietechniek en is over 5 jaar een standaard in elke nieuwbouw woning. Om mijn kennis te verbreden heb ik een aantal cursussen gevolgd waardoor ik steeds meer kennis kreeg voor het ontwerpen en programmeren van Smarthome-systemen. Zodoende ben ik bij een leverancier terecht gekomen met een vooruitstrevend product die wereldwijd steeds meer zijn opmars kent waardoor er steeds meer informatie en kennis beschikbaar is. Door middel van een uitstekende technische samenwerking wil ik de Smarthome Living markt in het Noorden veroveren!

Bij de Noorderlingen hoop ik mij als ondernemer te ontwikkelen. Door middel van de juiste sturing en begeleiding hoop ik in het komende halfjaar een marketing plan op te stellen waardoor klanten mij gemakkelijker kunnen bereiken. Hierdoor kan het bedrijf groeien en zal het marktaandeel aanzienlijk stijgen.