Yannick Brand – YBrand

Ik heb altijd al de ambitie gehad om zelf een bedrijf op te starten en samen met deze minor leek me dit een perfecte uitdaging.

Yannick Brand – YBrand"Mijn bedrijf is momenteel een ruw rotsblok en de verwachting is dat ik tijdens deze minor dit rotsblok bij kan schaven tot een mooie stevige steen"
Editie:17
Bedrijf:YBrand
Hogeschool:Hanze hogeschool

Mijn naam is Yannick Brand ik ben momenteel student aan de Hanzehogeschool. Hier studeer ik Communicatie en multimedia design. Ik heb ook een opleiding applicatie ontwikkelaar afgerond en hou me graag bezig met de techniek van websites of applicaties. Dit is volgens mij de perfecte combinatie voor een multimedia bureau. Ik heb altijd al de ambitie gehad om zelf een bedrijf op te starten en samen met deze minor leek me dit een perfecte uitdaging.

Dat bureau ben ik nu aan het oprichten en ik denk dat minor:  De Noorderlingen hier perfect bij van pas komt. Ik wil me eerst op lokale ondernemers in Drenthe focussen maar uiteindelijk maakt het voor een multimedia bureau en mij niet uit waar de klanten zitten. De reden dat ik voor lokale ondernemers heb gekozen is omdat ik zie dat zij online vaak niet goed op de kaart staan. Denk aan verouderde websites, geen relevante informatie op google of Social media accounts waar niks mee gebeurt. De bedoeling is om een plan op te stellen met de ondernemers om online beter op de kaart te staan en zo uiteindelijk meer klandizie voor de ondernemers te creëren. Ik bouw dus websites en applicaties verder zijn mijn diensten: onderhoud, optimalisatie en het ontwerpen. Mijn specialisatie is de snelheid van websites optimaliseren hierdoor kunnen de ondernemers organisch beter gevonden worden. Neem gerust een kijkje op een van de snelste websites die je ooit hebt gezien (https://www.ybrand.nl/).

Ik verwacht van deze minor dat ik een netwerk op kan bouwen die later eventueel van pas kan komen. Verder verwacht ik veel te leren op het gebied van een ondernemer zijn, ik vind het leuk dat je mensen uit de praktijk hier letterlijk kan vragen hoe zij dit aanpakken. Mijn bedrijf is momenteel een ruw rotsblok en de verwachting is dat ik tijdens deze minor dit rotsblok bij kan schaven tot een mooie stevige steen