Jelle Geertsma – Geertsma Groen

Vanaf mijn 15e verricht ik aanleg- en onderhoud van tuinen bij bedrijven en particulieren.

Jelle Geertsma – Geertsma Groen"De interesse voor het groene vak is bij mij op jonge leeftijd ontstaan."
Editie:19
Bedrijf:Geertsma Groen

Mijn naam is Jelle Geertsma. Ik ben 21 jaar oud en woon op een boomkwekerij in Boelenslaan, Friesland.

De interesse voor het groene vak is ook bij mij op jonge leeftijd ontstaan. Na de mavo heb ik dan ook de Mbo opleiding groene opzichter/uitvoerder niveau 4 afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik doormiddel van stages zowel praktisch als in de werkvoorbereiding ervaring opgedaan. Om mijn kennis verder te verbreden ben ik gestart met het HBO. Op dit moment ben ik 3e jaars student Tuin- en landschapsinrichting te Velp.

Vanaf mijn 15 e verricht ik aanleg- en onderhoud van tuinen bij bedrijven en particulieren. Daarnaast zorg ik inmiddels ook voor advisering, lever ik beplantingsplannen en tuinontwerpen. Mijn bedrijfsnaam betreft Geertsma Groen.

Echter wil ik mijn passie voor het groen voortzetten in een andere richting. Graag verricht ik namelijk op korte termijn dienstverlening als adviseur en werkvoorbereider ter voorbereiding op een project. Er is een schreeuwend tekort naar techniekers binnen de groene sector maar ook bij civiele bedrijven ontbreekt groenkennis die al zo van belang zijn om een project klimaat adaptief uit te voeren. Over een jaar hoop ik met behulp van deze minor te kunnen zeggen dat ik een goede start heb gemaakt, beschik over naamsbekendheid en benaderd wordt door opdrachtgevers.