Bart Veneboer bouwt aan Rhythm Music Store

Noorderling Bart Veneboer werkt hard om zijn droom te realiseren: Zijn eigen muziekwinkel Rhythm Music Store. Het belooft dé plek te worden voor muzikanten om hun passie voor muziek te delen. Wie is Bart en hoe gaat hij dat bewerkstelligen? Dat lees je hieronder

Bart is eigenlijk altijd bezig met muziek. Hij speelt in een band met één van zijn broers en zingt en acteert in Oorlogswinter de musical. De musical, die ter ere van de de 75-jarige bevrijding groots te zien zou zijn in Schouwburg de Lawei, gaat op dit moment ivm corona niet door. Tóch focust hij zich iedere dinsdag op zijn zangtechniek en oefent hij regelmatig met zijn broer in de achtertuin van zijn ouders. Uiteraard keurig op anderhalve meter.

Het persoonlijk contact doet hem goed. Normaal spreekt hij af met een of meerdere vrienden om samen te sporten. Zo’n 4 keer per week trainen ze dan in de sportschool tot ze een ons wegen. Dat de kilo’s er nu niet aanvliegen is te danken aan een wandeling, hardlopen of een workout  vanuit huis.

Toch gaat zijn prioriteit naar Rhythm Music Store; zijn eigen ‘Brick and Mortar’ store concept. Hoewel de winkel er nog niet staat, belooft het heel wat te worden; Niet zomaar een muziekwinkel, maar een ware beleving! Het wordt dé ontmoetingsplaats waar muzikanten samen komen om hun passie voor muziek te delen. Met een drankje aan de bar of met elkaar de studio in te gaan. “Huh, studio?” Ja! Hoewel je in de winkel terecht kan voor nieuwe instrumenten en apparatuur, biedt Rhythm Music Store ook muziekstudio’s aan om je ervaring compleet te maken. De verwachting is dat je over 2 jaar Rhythm Music store in Groningen kunt binnen lopen om het zelf te beleven.

Echter, zover is het nog niet. Iedere ochtend is hij om 8 uur bezig. Nu hij het prototype van de website heeft afgerond, start hij weer met een nieuw hoofdstuk; Onderzoeken of muzikanten in  tijden van corona meer online bestellen dan normaal. Dat klinkt niet gek, juist nu er zoveel mensen thuis zitten.

Ondanks alle corona maatregelen hoor je Bart niet klagen. Online lessen verlopen soepel en de programma’s werken super. “Ik vind het alleen wel lastiger om diepgang te krijgen bij online gesprekken en je kan niet zomaar het conservatorium binnenlopen om met muzikanten een gesprek aan te gaan”.

Terugkijkend op wat hij tot nu toe heeft bereikt, komt er toch een behoorlijke trots naar boven. En terecht. “Vroeger zat ik in meerdere projecten waar besluitvorming en de uitvoering lang duurden. Nu zet ik zelf in een hoog tempo mijn eigen website online. Dat doet mij toch wel goed”. Uiteraard krijgt hij hulp van zijn brede netwerk. Het valt hem op hoe behulpzaam zijn netwerk is. Niet alleen nu, maar eigenlijk altijd. “Ik help anderen ook graag. Dan is het mooi om te zien dat je deze hulp ook weer terugkrijgt”.

Heb jij een passie voor muziek en lijkt het je leuk om in contact te komen met Bart? Bekijk dan zijn website HIER en neem contact met hem op!