Ondernemen is topsport!

Voordat het avontuur begint, moet je goed georiënteerd hebben op de route die je wilt bewandelen. Ga je voor de beste en nieuwste sportoutfit, ga je voor die ene racket met extra grip of kies je die ene sportschool waar alles bij in zit begrepen of ga je toch voor een budget variant? Zoek je een goede vriend of een trainingsgroep om je te motiveren en naar een hoger niveau te tillen of zoek je begeleiders en kenners van de sport?

 data-cke-saved-Ondernemen=topsport Ondernemen=topsport

Tijdens de voorbereiding voor de halve marathon komende zomer in mijn stad ging het niet anders. De perfecte schoenen, aparte hardloopsokken, zweetbandjes, lekkere muziek op en tig van hardloop apps gedownload en ready to go! Met het idee in mijn achterhoofd: met een goede voorbereiding verzeker je jezelf op een hogere succeskans. Maar als het puntje bij paaltje komt (hoe goed de begeleiding is en je schoenen ook zijn) moet je het uiteindelijk allemaal alleen doen. De lange voorbereiding met daarin vele momenten waarop je wilt opgeven. Iedere keer tegen jezelf zeggen: “Kom op! Nog een stukje verder en dan even uitlopen”. Je moet sterk in je schoenen staan en jezelf blijven motiveren door te gaan met dat ene doel voor ogen: succes! Jouw inzet is bepalend voor je succes. Train je minder intensief, dan zullen jouw prestaties ook minder zijn. Bij het ondernemen is dat niet anders.

Ondanks dat ik nog in de startfase zit van het ondernemen en veel voorbereidingen tref achter de schermen, ben ik erg tevreden met de milestones die in deze korte tijd zijn behaald. Van samenwerking met Chronobiologen en Industrieel Ontwerpers tot het winnen van awards en pitches. Dat deze week ook mijn website online komt, heb ik erg naar uitgekeken. Deze milestones heb ik alleen behaald door veel uren in mijn onderneming te steken en uit mijn comfortzone te stappen. Daag jezelf ook uit en hou het doel goed voor ogen… Succes!

Wil je meer uit je beschikbare tijd halen door productiever en vitaler te werken? Kijk dan op PureNaps.com

Geplaatst op: 02-06-2015 door Lucas van der Meulen