Niek Huizenga

Niek Huizenga is het aanspreekpunt als het gaat om financiƫle vraagstukken, investeringen, juridisch en business modellen.

Niek Huizenga
Hogeschool:Hanzehogeschool
Functie:Docent Hanzehogeschool Groningen

Hoi, ik ben Niek Huizenga 39 jaar oud, getrouwd met Annemiek en vader van Zoƫ (7) en Max (4). In mijn vrije tijd ben ik fanatiek crossfitter, liefhebber van films en series en wandel/fiets graag in de natuur.

Na mijn middelbare school ben ik Communicatie Systemen gaan studeren aan de Hanzehogeschool (en later Bedrijfskunde in Amsterdam). Ik was actief in verschillende studentenbesturen en zat in een omgeving van ondernemende medestudenten. Ik ben tijdens mijn studie begonnen met een startup in de onlinevideo streaming (dat was in 2005, het jaar dat YouTube werd gelanceerd).

Ik ben 10 jaar actief geweest als startup ondernemer in de ICT-sector en heb hoogte- (verkoop) en dieptepunten (faillissement) meegemaakt. Daarna ben ik actief geweest als consultant (wereldwijd) en heb ik het co-working concept Launch Cafe opgericht. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in financiering van innovaties.

Momenteel help ik innovatieve startups met funding vraagstukken, doe ik zelf investeringen en ben ik projectleider “Capital” bij Founded in Groningen. Deze werkzaamheden combineer ik met mijn docentschap aan de Hanze.

Voor de Noorderlingen: Ik hoop dat ik jullie kan helpen met raad en daad. Ik ken de uitdagingen van de combinatie ondernemen en studeren. Ook als je vragen hebt over financiering dan kun je bij mij terecht.

https://www.linkedin.com/in/nhuizenga/